WIE IS BEMAL ?

Toen in de 1947 de familie Tombeur een kleine productie startte in gipsplaten had men nooit gedacht dat na meer dan vijftig jaar dit bedrijf zou uitgroeien tot een begrip in de bouwnijverheid in België. Industrieterreinen kende men vroeger nog niet en daarom werd er geopteerd voor een perceel vlak bij het Kempisch kanaal. De nabijheid van de Lommelse zandgroeven heeft uiteraard een rol gespeeld bij deze keuze. Het succesverhaal van het bedrijf startte met de productie van Shuntelementen voor de verluchting- en rookgasafvoersystemen. Na enkele overnames behoort Bemal, dochter van Schiedel, vandaag tot een internationale groep.

WIE IS SCHIEDEL ?

Sinds de oprichting in  1946 in Erbach heeft de onderneming heel wat ontwikkelingsstadia doorlopen. Daarbij is nooit afgeweken van de weg van pionier tot marktleider. We hebben altijd geleerd uit het verleden. Die waardevolle schat aan ervaring, die de onderneming de knowhow oplevert om de hindernissen van de toekomst te kunnen overbruggen, is onbetaalbaar. Schiedel is in 27 landen actief en is Europese marktleider op het gebied van complete schouwsystemen. De omzetcijfers draaien rond de 255 miljoen Euro. Sinds 1 januari 2006 is de hoofdzetel in Wenen.

Het productgamma is afgestemd op marktleiderschap. Onze oplossingen zijn duidelijk en eenvoudig. De handelaars, aannemers en bouwheren besparen op lange termijn tijd en geld.

Schiedel biedt zijn partners in handel en nijverheid de garantie op een gezamenlijke bewerking van de markt op lange termijn. Voorraadoptimalisatie, just-in-time logistiek en natuurlijk de tevredenheid van de bouwheer.

Wij verkopen niet alleen producten, maar wij bieden u ook oplossingen aan voor gezelligheid in alle woningen.

Wij staan in voor warmte en ventilatie. Ons stokpaardje is de "bouwkundige voorwaarde voor een behaaglijk gevoel in de woning".

ISO-9001-norm en CE label

Onze bedrijfsfilosofie is gericht op kwaliteit en dat weerspiegelt zich ook in het behalen van het ISO-9001- en CE-label. De interne bedrijfsprocessen zijn gestroomlijnd en in contacten met klanten staat klanttevredenheid voorop.